Opgave: på sporet af Den Forsvundne Have

Brug skattekortet til at finde Classens Have med fiskedam og landsted på dagens Østerbro. http://det-glemte-slag/skattejagt-paa-opdagelse-i-den-forsvundne-have/

Classens Have i nutidens byplan
Classens Have i forhold til nuværende byplan
Eckersberg og Lahdes billede af Udfaldet i Classens Have
Kort over de engelske stillinger i sommeren 1807. Det røde område inde i byen er hovedområdet for bombardementet – omkring Vor Frue Kirke.
Byplanlægning fra 1881 med planer for bebyggelse af Classens Have.
Maleri af Søren Læssøe Lange. Classens Have med Justinenborg anno 1801. Justinenborg lå omtrent hvor Willemoesgade og Livjægergade krydser hinanden. Se ruiner på kortet fra 1881 midt i vejen – et hjørne af den gamle bygning, der blev ødelagt i slaget.
Maleri af Søren Læssøe Lange. Udsigt fra Justinenborg ud over Øresund. Til højre går køer og græsser. Det er her nutidens Classens Have ligger.
Udsigt over Øresund. Langeliniepromenaden gik helt ud til Classens Have. I dag er det Strandboulevarden. Røgen i baggrunden er fra Gamle Kalkbrænderi, der lå hvor Nordhavn Station ligger i dag. Hele strandområdet (der er børn der bader), blev i 1890’erne inddraget til Københavns Frihavn. En dramatisk ændring af kystlinjen.
Arkitekttegning af Justinenborg
Arkitekttegning af skolen, Museion. Det var både Almue- og Agerdyrkningsinstitut bygget for penge fra Den Classenske Fond, stiftet af Johan Frederik Classen. Den lå lidt tilbagetrukket fra Classensgade – ikke så langt fra der hvor Kastelsvej går ud til Classensgade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udebasen